Få den bedste familieferie sydpå - 5 gode råd der gør ferien endnu bedre

At komme udenlands på ferie i varmen, er noget mange børnefamilier værdsætter. Her lades batterierne op, idet man slipper for de hektiske dage med mange praktiske gøremål, som jo især hører til familielivet med børn.

Tag højde for dine børns behov trods ferie

Hverdagslivet er for mange forbundet med struktur og en fast rytme. Det er uundgåeligt, når man som familie har børn udover man også har arbejde og pligter, der skal nås. Med en rejse fra Solfaktor har du mulighed for opnå den bedste familieferie sydpå. Netop fri for hverdagens travlhed og trummerum. Men at have børn kræver også en børnevenlig ferie. Især hvis man også har mindre børn.

5 gode råd til en bedre familieferie med børn

Mindre børns rytmer og vaner er en del af barnets trivsel, opvækst og sundhed. Har man børn er det derfor vigtigt, at indtænke deres behov på en ferie sydpå. Netop for at I som familie får den bedste ferie sydpå.

1. Planlæg dagen efter mindre børns søvnbehov

Ingen får glæde af, at mindre børn ikke får deres faste middagslur. Det bidrager kun til, at børn bliver umulige og alt ting bliver mere besværligt. Så sørg gerne for at have barnets klapvogn og sommervenlige babydyne med.

For genkendelige ting er for mange børn forbundet med tryghed, hvilket også bidrager til ro for barnet trods uvante omgivelser. Er barnets dyne ligeledes for varm, kan det ligeledes bidrage til, at barnet får svært ved at falde i søvn. Så at medbringe en let dyne, som også er i et åndbart materiale er at foretrække.

2. Dit barns måltider

Forsøg at spise på faste tidspunkter på jeres ferie. Gerne i tråd med det spisemønster barnet kender hjemmefra. Ellers sørg for en lille madpakke og snacks til dit barn i din taske. Det gør, at du altid har noget spiseligt ved hånden. Og gerne også noget dit barn kender hjemmefra. Her kan det være en god ide at have noget med hjemmefra, Men ellers sørg for, at I har et supermarked i nogenlunde radius på jeres feriested.

3. All inklusive

All inklusive er blevet et utroligt populært for mange børnefamilier. Det er nemt og praktisk samtidig med, at man behøver at bruge energi på at finde børnevenlige spisesteder hver dag. Mange steder er maden i god kvalitet med et stort udbud, som gør at der er noget spiseligt for alle medlemmer af familien.

Det gør også, at man selv som forældre får slappet af og bare kan nyde at sætte sig og få maden serveret. Trods tilkøb af All inklusive kan man jo godt vælge at gå ud og spise et par gange.

4. Børnevenlige steder

Sand, vand og strand er altid et hit for børn. Medbring lidt legetøj for muligheden at lege med sand og vand. Sørg dog for at beskytte dem for høj varme med en solhat m.m. Har I ligeledes klapvogn eller et UV-telt med, så kan barnets middagslur også foretages der og helst skyggefuldt. Vinden gør godt med mindre det er hedebølge eller ulideligt varmt.

Så søg svalende og kølige steder, hvis det er muligt. Måske hotelværelset også kan være rum herfor samtidig med jeres barns middagslur med dets egen babydyne.

5. Tryghed for dit barn

Nye steder for små børn kan for nogle børn føles fremmede. Trods de er omgivet af forældre og søskende. Det kan dertil være andre lyde oveni, som de ikke kender derhjemme. Meget kan dog ofte tilrettes, så barnet oplever sig tryg det nye sted. Netop ved at skabe rammer med hjemme-lige ting som dets babydyne, en yndlings bamse, lege-ting m.m.

En historie eller musik som barnet kender, kan også fordre ro og tryghed, for at det bliver nemmere at falde i søvn det nye sted. Men også at barnet gives mulighed for at få leget, som det plejer. For kropslig bevægelse fordrer også til, at børn bliver trætte på normalvis. Og heraf har nemmere ved falde i søvn.

Den bedste familieferie sydpå

Så hvis I som forældre har været bekymret for at rejse ud med mindre børn, så tillad jer at prøve det af. I vil sagtens som forældre kunne skabe hyggestunder for jer selv også. Alt imens jeres børn sover. Her kan en altan med levende lys bidrage til hyggelige samtaler og eventuelt et spil. Dertil et godt glas vin under andre himmelstrøg. For gode oplevelser sammen som familie bidrager både til fælles glæde og ikke mindst kvalitetstid for alle.

Menu
Top