Sådan finder du den rigtige graviditetspude - 5 ting du skal overveje før du køber

Er du i gang med en graviditet, eller håber du på snart at komme det? Så ved du, at der er tusinde ting, som du skal tage stilling til. Det gælder i forbindelse med graviditeten, men ikke mindst også når den lille ny er kommet til verden.

En graviditetspude er en af de ting, som kan være med til at give dig en langt mere behagelig graviditet. Det er en af de ting, som helt simpelt kan give dig en mere behagelig hverdag under din graviditet. Mange graviditetspuder har også den funktion, at de kan bruges som ammepuder, når først du har født.

Jo længere hen i graviditeten du kommer, og jo mere din mave vokser, jo større belastning vil der være på andre dele af din krop. Det gælder bl.a. ryg, bækken og lænd. Her kan en graviditetspude være dig til stor hjælp. Læs med her, hvor vi guider dig til, hvordan du får valgt den helt rigtige graviditetspude.

1. Størrelse og funktion

Først og fremmest bør du overveje pudens størrelse, som hænger tæt sammen med pudens funktion.

Der findes både større og mindre graviditetspuder. De helt store graviditetspuder bliver også kaldt helkropspuder. De er skabt til at kunne støtte dig under graviditeten. De er bl.a. med til at sikre dig en god nattesøvn og en god søvn i det hele taget.

Andre graviditetspuder er mindre og kan også bruges som ammepuder, når graviditeten er overstået. Om du skal vælge en stor eller en lille pude, handler først og fremmest om, hvad du skal bruge puden til. Det er noget, som du bør overveje, inden du køber din graviditetspude.

2. Materiale

En anden ting du bør overveje, er pudens materiale. Soverpuder til gravide fås for det meste med to forskellige slags fyld. Den første type fyld er EPS-kugler. Det er en type fyld, som er allergivenlig. EPS-kugler er gode til at holde formen i puden. Dog er en af ulemperne, at denne type fyld i en sovepude kan kræve genopfyldning.

Den anden type fyld er polyesterfyld. Det er typisk billigere end EPS-kugler, og så er det særligt blødt. Polyesterfyld har også en god holdbarhed. Ulempen ved polyesterfyld er, at det ikke er sikkert, at det er allergivenligt. Hvis du går op i, at din graviditetspude skal være allergivenlig, bør du altså sikre dig, at den er det, hvis den er med polyesterfyld.

3. Pris

Dette punkt er måske ganske naturligt for dig, men selvfølgelig bør du overveje, hvor mange penge du er villig til at ofre på din graviditetspude. Jo flere penge du vil betale, jo bedre en graviditetspude får du også. Det er en god idé, at du bestemmer dig for et budget fra starten af. På den måde kommer du ikke til at bruge flere penge, end du har råd til på din pude.

Dog skal det siges, at det for mange er penge, som er lagt rigtig godt ud. Det virker måske uoverskueligt på den måde, at der er rigtig mange ting, som du skal købe, når du venter en lille ny. Måske er du fristet til at spare lige på dette punkt.

Her skal det siges, at det virkelig er de færreste, som fortryder købet af en sovepude. Den vil nemlig give dig så meget mere komfort under din graviditet. Komfort giver overskud, og det er noget, som vi alle har brug. Især hvis du går og venter en lille ny.

4. Skal puden være allergivenlig?

Inden du køber en sovepude, er det også smart at tage stilling til, om den skal være allergivenlig. Hvis den skal det, er der to ting, du skal sikre dig. Først og fremmest skal pudens betræk være lavet i 100% økologisk bomuld. Det er uden tvivl det mest allergivenlige valg, når det kommer til betræk.

Derudover skal du vælge en pude, som har et allergivenligt fyld. Det er enten en pude, som er fyldt med EPS-kugler, der som sagt er allergivenlige. Alternativt er det en pude, som har en inderpude, som er vaskbar. Hvis du vælger det sidste, skal du sørge for, at puden kan vaskes ved 60 grader. Det skal du gerne gøre omkring 4 gange om året.

5. Design

Det sidste du bør overveje, er pudens design og udtryk. For nogle er dette et vigtigt element. Måske vil du gerne have puden i en bestemt farve eller i en bestemt form. Igen er det selvfølgelig komforten, som bør være det vigtigste. Det betyder dog ikke, at du ikke også kan prioritere at vælge en stilfuld graviditetspude.

Sørg for at lave en grundig research. Der findes et stort udvalg af graviditetspuder. Når du har set de forskellige puder og kender dem, kan du bedre vælge, hvilken pude du synes er flottest.

En graviditetspude kommer du til at se ret meget på. Måske kommer den også til at ligge fremme i din seng. Derfor kan du lige så godt vælge en pude, som du også synes er pæn. Nogle mærker har mere fokus på et flot design end andre.

Køb din næste graviditetspude allerede i dag og vær sikret fuld komfort under din graviditet!

Menu
Top